Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Öröm-gyilkosok: avagy Istennel kapcsolatos félreértések

2012. április 10. 03:00 - Mike Zsuzsi

 „Eljött az Emberfia, eszik és iszik…” (Lukács 7:34 - Káldi)

Ez az áhitat Kay Warren új, "Válaszd az örömöt: Mert a boldogság nem elég" című könyvén alapszik.

Mialatt próbáljuk megtapasztalni az örömöt hétköznapjainkban, a legtöbbünk szembesülünk akadályokkal. Azt hisszük, hogy a Biblia szabályok és előírások szívtelen és örömtelen gyűjteménye, ám ez nem így van. A Biblia szól igazán csak az örömről! Az Újfordításban több, mint 500 hivatkozást találhatsz a boldogságról, örömről, mulatásról, ünneplésről, nevetésről és az élvezetekről. Azt hinnéd, hogy tízszer több az utalás olyan negatív dolgokra, mint a szomorúság, a gyász, könnyek - de összesen csak 158 hivatkozás található ezekkel kapcsolatban; ez alapján azt mondhatjuk, hogy Isten Szava az öröm könyve. Mégis nagy félreértéseink vannak Istennel kapcsolatban és arról, hogy ki is Jézus igazán. A legtöbb ember Istent haragosnak, ítélkezőnek tapasztalja, aki körbebarangolva lesi a módot arra, hogy összezúzza minden örömforrásunkat. Nézzük csak meg, hogyan volt Ő ábrázolva a művészetben éveken keresztül - mint egy őszhajú pasas szakállal. Nézzük meg hogyan lett ábrázolva Jézus? Legtöbb alkalommal a szenvedési stációja közepette és a kereszten vérezve, megtörten.
A Biblia Jézust az Ézsaiás 53-ban "Fájdalmak Férfiának" nevezi, aki ismerte a nyomorúságot és a szenvedést. Ez igaz: Az Atya Isten Jézust adta, hogy Megmentő, az emberiség Megváltója legyen, és ez rettenetes szenvedést,vére kiontásának erőszakos ábrázolását követelte. Mégis Ő nemcsak a fájdalom férfia volt egy kicsiny örömre, élvezetre való kapacitással; lényegében Jézus Isten volt. És Isten az öröm Istene.
Lukács 7:34 része azt mondja: ”Eljött az Emberfia, aki eszik és iszik…” Ez összezavar minden olyan sztereotípiát Jézusról, miszerint ő egy halálvágyó ember volt, aki nem bírta túlélni egy csomag papírzsebkendő nélkül. Jézus ugyanúgy megtapasztalta az örömöt is, mint ahogyan a fájdalmat. Olyasvalakinek hangzik, akit én meg szeretnék ismerni! Ha Ő meg tudta tapasztalni az örömöt, én is meg tudom. És te is.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása